Skip to main content

Vernieuwde website Landgoed De Stille Wille

De laatste maanden is er hard gewerkt aan het updaten/vernieuwen van de website van het landgoed (Landgoedeigenaar - LSW en Stille Wille Brabant B.V. - SWB). 

9e2a760e-9313-4abb-a6ef-64b7d5b240e5.jpg

Website Landgoed De Stille Wille 

De afgelopen week hebben we de laatste op- en aanmerkingen van het testpanel (LSW, SWB, Bewonersvereniging Stille Wille Wonen - SWW en natuurlijk ook bewoners) verwerkt en kunnen wij nu de vernieuwde website presenteren.

Doel van de website van Landgoed De Stille Wille

Het doel van de website van het landgoed is tweeledig:

  • Informeren algemene bezoekers/geïnteresseerden. Kan de bezoeker snel de algemene informatie vinden wat hij/zij wil weten over wonen op het landgoed?
  • Informeren van de bewoners van het landgoed. Kan de bewoner alle noodzakelijke informatie vinden over documenten, reglementen, plannen, regels & afspraken, vergaderingen, projecten, nieuwsbrieven etc.

Met de nu gepresenteerde aanpassingen/vernieuwingen menen we een goede balans gevonden te hebben om zowel de bezoeker te interesseren, maar vooral u als bewoner beter te kunnen informeren.

Wij zetten graag de vernieuwingen voor u op een rijtje

  • De ‘welkomst’ mededeling op de homepage is nieuw en kan aan of uitgezet worden afhankelijk van het soort mededeling. Bijvoorbeeld de “opening van het zwembad”, of de “tijdelijke afsluiting van het water”, of de “aankondiging van het zomerfeest” of “tennistoernooi”.
  • Eveneens nieuw is de rode tab “CALAMITEITEN”. Deze informatie is verwijderd bij de "Exploitant" en afgestemd met het 'First Responder Team' van het landgoed en Hartslag.Nu.nl (rol van de Hartslag.Nu-vrijwilligers). 
  • De vormgeving hebben we opgefrist met bijvoorbeeld foto’s of het gebruik van iconen. Tevens maken we meer gebruik van links (groen en onderstreept) die u bijvoorbeeld leiden naar een document, nieuwsbrief of verslag.
  • De tabbladen (lay-out) zijn min of meer gelijk gebleven, echter de inhoud 'erachter' is grotendeels vernieuwd, waarbij u de grootste wijzigingen aantreft bij de tabbladen “Over Stille Wille”, “Wonen” en “Info & Archief”.
  • Bij “Over Stille Wille” hebben we ervoor gekozen om ook een stukje geschiedenis en historie (grenspaal) toe te voegen. De "bewonersvereniging SWW" is hier toegevoegd en de informatie over de "Bewonersraad" is uitgebreid. Bij de "Exploitant" is de functie van 'aanspreekpunt' benadrukt en deze onderdelen krijgen een 'eigen omgeving', zoals bijvoorbeeld een overzicht van alle lopende projecten.
  • Bij “Wonen” zijn de tabbladen “Faciliteiten” en “Info over Wonen” uitgebreid. 
    • Bij “Faciliteiten” treft u een overzicht aan van de sportvoorzieningen, maar ook van ontspanning en “overige” faciliteiten (afvalinzameling en postverwerking).
    • Bij “Info over wonen” worden met name de belangrijke documenten kort toegelicht en gelinkt. Tevens komen hier ook 'financiën aan de orde (servicekosten, begroting en fondsen). 
    • Het tabblad “Aanvragen/wijzigingen” toont alleen iconen die direct naar het formulier leiden om in te kunnen vullen.
    • Bij “Tennisbaan & Multiveld” is er een koppeling gemaakt met de website van de bewonersvereniging SWW om o.a. te kunnen reserveren voor de baan en bijvoorbeeld de regels voor het gebruik ervan te lezen. Deze koppeling is niet direct zichtbaar op de website van SWW en alleen toegankelijk met een wachtwoord (beveiliging). 
      • Door een snelkoppeling te maken in je eigen browser is reserveren voor de tennisbaan relatief eenvoudig.
      • Men kan alleen maar reserveren via de website van het landgoed. 
      • De keuze voor deze opzet is afgestemd met de webmasters van beide websites, SWW, SWB en de Projectgroep Renovatie Recreatiegebied. 
      • We draaien proef t/m eind van het jaar en evalueren dan het gebruik.
    • Bij “Info & Archief” hebben we meer structuur aangebracht door diverse soorten iconen te gebruiken (documenten, projecten, nieuwsbrieven, bewonersraad en mededelingen). Door erop te klikken kom je direct bij dat onderwerp. De onderwerpen “bewonersraad”, “nieuwsbrieven” en “mededelingen” zijn gemaximeerd tot 6, daarna verplaatst de laatste automatisch naar het archief.
    • Bij het onderdeel “Archief” zijn “projecten”, “nieuwsbrieven”, “bewonersraad” en “mededelingen” toegankelijk.

Tot Slot

Uiteraard vernemen wij gaarne wat u vindt, als bewoners, van de vernieuwde website! Stuur uw op- of aanmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de zomervakantie overleggen we met de bewonersvereniging Stille Wille Wonen om met hen nader af te stemmen (het zogenaamde “finetunen”), over het met name in de toekomst plaatsen van informatie, zodat wij u als bewoner nog beter bedienen op het gebied van informatievoorziening.