Skip to main content

Tennisinformatie - 2024 - 01

Informatie voor tennissers en lesklanten 

Auteur: Charles Boissevain

Gaarne uw aandacht voor regels & reglement, de tennislessen in de maanden juli en augustus '24 en het gebruiksgemak van de tennisapp.

Regels & Reglement

Beide banen zijn pas vanaf 10.00 uur te bespelen. De openingstijd loopt gelijk met die van het zwembad. Dit in verband met de rust voor de direct omwonenden en het baanonderhoud dat vaak vóór die tijd wordt gedaan. 

Lees het Algemeen reglement recreatieve voorzieningen, de Regels voor het reserveren van tennisbaan 1 en tot slot ook de regels vermeld op het bordje bij de ingang van de banen.

Alleen bewoners van het landgoed kunnen tennisbaan 1 reserveren, met vermelding van hun achternaam en huisnummer. Vrienden en kennissen zijn als introducee welkom, maar kunnen geen baan reserveren. Op het multiveld kan ook worden getennist, maar daar geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. En dat kunnen zomaar voetballers, badmintonners of basketballers zijn! Houd daar rekening mee.

Tennisles juli en augustus

Op zondag- en maandagochtend en dinsdagavond zijn er in het algemeen groepslessen door Victor en Fabian. Je kunt dan tennisbaan 1 niet reserveren. Kijk voor details in het tennislesschema voor de maanden juli en augustus.

Volgende week (8 juli, week 28) gaan we een nieuwe fase in met de tennislessen. Dat heeft te maken met de vakanties van onze twee tennisleraren Victor en Fabian. Ook huidige lesklanten kunnen met vakantie gaan. En nieuwe lesklanten zijn nog steeds welkom. 

Het volgende is van belang:

  • Degenen die nu les hebben, geven tijdens de eerstkomende les, via hun tennisles-groepsapp of per email hun eventuele afwezigheid in juli en augustusdoor aan hun huidige tennisleraar.
  • Victor is afwezig van 8 juli t/m 28 juli (weken 28, 29 en 30) en geeft dan geen les. Fabian is er die weken wel. Lesklanten van Victor kunnen zich dan voor tennisles aanmelden bij Fabian(les vindt plaats op maandagochtend).
  • Victor en Fabian zijn beiden afwezig van 29 juli t/m 11 augustus (weken 31 en 32). Er is dan geen les.
  • Met ingang van zondag 11 augustus(de weken 33, 34 en 35) geeft Victor weer les op zondagochtend (10-11, 11-12 en indien nodig een extra uur 12-13 uur) en dinsdagavond (19-20, 20-21 uur en indien nodig een extra uur 18-19 uur). Fabian geeft vanaf dan weer les op maandagochtend (10-11 en 11-12 uur).
  • Degenen die nu geen les hebbenmaar dat alsnog wel willen, kijken in onderstaand schema naar hun voorkeursdatum/tijd en benaderen de betreffende tennisleraar.

    • Victor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en 06-41192742

    • Fabian: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en 06-45927480

Samengevat per week:

Week 28 (m.i.v. 8 juli)           Victor geen les. Fabian wel les (maandagochtend)

Week 29                                 Victor geen les. Fabian wel les (idem)

Week 30                                 Victor geen les. Fabian wel les (idem)

Week 31 en 32                       Victor en Fabian beiden geen les.

Week 33 (m.i.v. 11 aug.)        Victor en Fabian beiden les (zondag- en maandagochtend en dinsdagavond)

Week 34                                 Victor en Fabian beiden les (idem)

Week 35                                 Victor en Fabian beiden les (idem)   

Tijdens de uren dat er groepsles wordt gegeven kan tennisbaan 1 niet worden gereserveerd door bewoners die geen les hebben. Lessende bewoners dienen onderling af te spreken wie tennisbaan 1 voor het betreffende lesuur reserveert. Doe dit voor ieders duidelijkheid 1 week van tevoren! Zet de link Tennisbaan reserveren in je “Favorieten” van je browser (op pc, tablet of smartphone) of reserveer via de Tennisapp Stille Wille.

Tennisapp Stille Wille

Deze groepsapp heeft nu 29 leden. Het is belangrijk om je als tennissende bewoner aan te melden:

  • In de app staat de code waarmee je tennisbaan 1 kunt reserveren en de link naar de reserveringsomgeving Tennisbaan reserveren. De code kan periodiek gewijzigd worden om verspreiding onder niet-bewoners te beperken.
  • De communicatie over de banen gaat steeds meer via deze app lopen. Je krijgt bericht wanneer er groot onderhoud plaatsvindt, wanneer je niet kunt spelen door sneeuw of het ontdooien van de ondergrond, bij een toernooi of als de code is gewijzigd e.d.
  • Via deze app kun je medebewoners uitnodigen om met je te tennissen of reageren op een oproep van iemand anders
  • Mocht reserveren (tijdelijk) niet mogelijk zijn (storing of anderszins zoals hierboven aangegeven) dan lees je dit in de tennisapp en wordt het ook in een extra mededeling op de homepage van stillewille.nl vermeld.